10 lucruri pe care cred ca e bine sa le facem zilnic

Mă gândeam ieri la câteva lucruri pe care am început să le fac în fiecare zi, pe cât posibil, și care simt că mă ajută să am o stare de spirit mai bună.

Mi-am dat seama (deși e cam la mintea cocoșului, ce-i drept) că ține de noi să facem cât mai multe lucruri care ne plac și care ne fac bine în cele 24 de ore pe care le are o zi. 

Zilele ne sunt atât de pline de gânduri, proiecte, muncă, școală, griji, așa că m-am gândit la o listă de lucruri pe care cred că e bine să ne obișnuim să le facem zilnic. În ceea ce mă privește, lucrez de câteva luni la toate aceste lucruri și am grijă să fac cât mai multe dintre ele on a daily basis:

  1. Cel puțin 5 pahare cu apă pe zi – de obicei beau în jur de 5 pahare, m-am obișnuit și îmi și place apa
  2. Mers pe jos – măcar o stație, ajută la limpezit gânduri și mișcat picioare după niște ore de stat pe scaun
  3. Multe fructe și legume – încerc să mănânc cât mai multe fructe și legume, cu fructele stau destul de bine, dar mai am de lucru la legume
  4. Câteva pagini citite în fiecare seară – orice, ajută super mult somnul și te și scoate puțin din grijile de peste zi
  5. Pregătirea hainelor pentru ziua următoare – fac asta în fiecare zi și chiar dacă sunt seri în care nu mi le aranjez pe scaun ca să le am la îndemână, știu exact în ce o să mă îmbrac și unde le găsesc în dulap
  6. Meditație – mi-am instalat de curând niște app-uri de meditație (o să și scriu despre ele în curând) și cred că e mereu o idee bună să ne luăm câteva minute în care să ne eliberăm mintea și să învățăm să ne controlăm gândurile cât de cât 🙂
  7. Gătit – nu zic de ciorbe sau fripturi, ci de pregătirea oricărui mic platou sau mâncărică de care avem poftă. Mi se pare că minutele alea în care gătim ceva rapid sau ne pregătim o farfurie cu mâncare sunt printre puținele minute în care e greu să ne gândim la altceva în afară de mâncare.
  8. 30 de minute pentru tine – fie că bei o cafea și citești ceva dimineața la muncă, sau că scrii în vreo agendă, sau că vorbești la telefon cu cineva cu care nu ai vorbit de ceva timp, sau că faci o baie lungă, sau că te uiți la un serial, cred că ne putem păstra zilnic 30 de minute pentru noi.
  9. Ceva nou – încerc să fac zilnic ceva nou, ceva ce nu am mai făcut sau ceva ce mi-am dorit să fac de ceva timp. Spre exemplu, merg în locuri în care nu am mai fost, mănânc ceva nou la prânz, salut un necunoscut, scriu un mesaj unui om pe care-l admir și tot felul de lucruri care pot părea micuțe, dar pentru mine fac o diferență mare.
  10. Cel mai frumos lucru de azi – mă gândesc în fiecare seară care a fost cel mai frumos lucru din ziua respectivă. Cred că un mod foarte bun de a-ți termina ziua, este să-ți dai seama că oricât de grea ar fi fost, s-a întâmplat cel puțin un lucru frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.