24

12039580_1003252413049143_8610345278688996267_n

Cred că ziua de naștere e momentul perfect să vezi ce prieteni mai ai pe Facebook și în agenda telefonului.

Iar anul ăsta chiar a fost unul plin de mesaje foarte frumoase de la oameni pe care nu i-am văzut de ani buni sau pe care-i văd zilnic, de la oameni cu care am pierdut legătura sau cu care, deși sunt departe, vorbesc ca și când am locui împreună și am ști totul unii despre alții.

De ziua mea îmi revin amintiri. Văd mesaje de la oameni pe care i-am cunoscut într-o zi banală și cam gri în tribună la un meci de fotbal pe stadionul din Brașov. Sau de la foști colegi de liceu cu care pierdeam pauzele bârfind lângă geamul de pe holul de la etajul 1 de la Meșotă. Sau de la foști colegi de facultate cu care prindeam în 2013 prima zăpadă pe dealul cetății. Sau de la foști prieteni cu care descopeream străduțe noi prin Brașov.

Când eram mică nu-mi plăcea deloc ziua mea. Nici acum nu mi se pare o zi extraordinară. Cred că e mai degrabă ziua părinților decât ziua mea.

Singurul lucru care mi-a plăcut mereu e luna. Martie. Îmi place cum sună, martie. Îmi place și zodia. Pești. Deși suntem mai plângăcioși și sensibili cât să ne fie milă uneori și de frunza care a căzut fix în mijlocul străzii ca s-o calce mașinile, în loc să cadă și ea pe trotuar ca să facă un covor frumos pentru oameni (mi se mai întâmplă).

Aveam vreo șapte ani când am avut următoarea scurtă conversație cu o doamnă în autobuz. Mi-o amintesc de parcă a fost alaltăieri:

  • Câți ani ai, drăguță?
  • Șapte ani.
  • Și când e ziua ta?
  • Pe 11 martie.
  • Ah, ești Berbec.
  • Nu, Pești.
  • Nu, drăguță, cred că ești Berbec.
  • Fratele meu e Berbec. Eu sunt în partea cealaltă, sunt Pești.
  • Nu cred, Berbecii sunt după 10 martie.
  • Mai citiți, să vedeți că am dreptate.

I-a zis mama că sunt Pești și am coborât. M-am supărat rău pe doamna aia.

Revenind, ziua de naștere e o zi specială pentru părinți și bunici. Și pentru prieteni. Știu că pentru mine, zilele prietenilor mei sunt momente extraordinare în care simt că sunt plină de energie. Din punctul ăsta de vedere îmi place ziua mea. Sper că îi mai umple puțin pe oameni de energie.

Am avut surprize frumoase anul ăsta. Am ajuns acasă aseară și am găsit o cutie de cadou proaspăt ajunsă prin curier de la prietena mea cea mai bună. Și alte cadouri care nici că puteau să mă nimerească mai bine zilele astea: teatru, cafea și cărți. Ah, și m-a invitat frate-miu la ziua lui în aprilie.

Vă mulțumesc tuturor celor care v-ați oprit un minut să-mi scrieți o urare, să-mi dați un telefon, să-mi trimiteți o poză sau să-mi compuneți niște mesaje! Nici nu știți cât de norocoasă sunt că vă am în jurul meu. Datorită vouă sunt Ioana, 24, soră, fiică, nepoată, prietenă, colegă, confidentă, studentă, PR :-) 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *