5 filme de vazut zilele astea

tumblr_inline_nmgy9ufwu81r4j8j1_500

Una dintre cele mai bune parti ale Craciunului este ca poti sa stai toata ziua in pat uitandu-te la filme, seriale, emisiuni etc. Cum nu am mai scris de ceva timp despre filme, las aici cateva titluri pe care le-am tot urmarit in fiecare an, in perioada asta.

  1. It’s a Wonderful Life (1946)

Unul dintre filmele mele preferate de Craciun, un clasic cu o poveste extraordinar de umana si plina de lectii. Un film despre familie, prietenie, ambitie si lucruri facute la timpul lor, adica exact temele astea la care ne cam gandim cu totii in perioada asta.

2. Love the Coopers (2015)

L-am vazut acum doi ani, cred, si mi-a ramas in minte prin jocul foarte bun al actorilor si atmosfera de familie pe care o transmite inca din primul minut. Desi povestea nu e deloc noua si ne prezinta cam ceea ce vedem in mai toate filmele de Craciun (drumul spre casa in Ajun, reuniunea familiei, noi prieteni, problemele care nu lipsesc niciodata de acasa etc.), felul in care este jucat iti transmite caldura aia sufleteasca pe care o simti doar acasa.

3. Harry Potter (2001)

Cred ca nimic nu povesteste mai bine noile inceputuri decat Harry Potter. E perioada numai buna de stat in pat, cu o ciocolata calda sau un ceai si cu oricare din filmele Harry Potter in fata. Prietenia, familia si curajul au fost rareori povestite mai frumos decat in Harry Potter.

4. Christmas with the Kranks (2004)

Putina comedie e super de folos. Iar asta e una dintre cele mai bune comedii de Craciun, pentru ca in spatele zambetelor se ascunde un mesaj despre importanta de a-ti asuma decizii, despre curajul de a te inconjura de oamenii de care ai nevoie si despre sentimentele pe care ti le scoate la iveala Craciunul.

5. The Sound of Music (1965)

L-am vazut chiar aseara la TV si cred ca e bine sa-l vedem de fiecare data cand avem ocazia. Nimic nu transmite caldura, empatie si optimism mai bine decat Julie Andrews in Sunetul Muzicii.

Alaturi de cele de mai sus mai sunt Funny Face (1957, cu Audrey Hepburn), It happened one night (1934, cu Clark Gable si Claudette Colbert), Rebecca (1940, cu Lawrence Olivier), Pride and Prejudice (2005, cu Keira Knightley), An Education (2009, cu Carey Mulligan), Chalet Girl (2011, cu Felicity Jones), Oliver Twist (2005, cu Ben Kingsley) si multe altele, in functie de ce vrem sa ne mai inspire zilele astea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *