30 day writing challenge – Day 21 | Trei lectii pentru copii

31641920_2023725661001808_1573861147524726784_n

Azi e vorba de copii si de lectii pentru copii.

Conform temei de azi, am de scris despre trei lectii pe care mi-as dori ca viitorii mei copii sa le invete de la mine.

Nu cred ca m-am gandit pana acum la treaba asta. Sunt cateva lucruri la care tin mult, lucruri pe care le-am invatat fie singura, fie de la putinii oameni pe care ii admir. Cred ca pot fi numite lectii.

Iar ele sunt:

  1. Nu lasa pe nimeni sa-ti spuna ca nu poti sa faci ceva. Indiferent despre ce e vorba. Poti face orice vrei, oricand vrei, oricum vrei. E decizia ta si viata ta si tu ti-o asumi. Cine incearca sa te opreasca a avut parte de mult prea multe dezamagiri si poate nu mai are incredere de sine. Dar tu trebuie sa ai. Altfel nu o sa ai ce povesti nepotilor. Si ei tare se vor bucura cand o sa auda ca ai facut toata viata ce ti-ai dorit.
  2. Ambitia e super buna si te face sa muncesti super bine. Poate ca nu suna asa de bine “sa muncesti”, dar, surpriza, nu obtii lucruri decat prin munca. Indiferent ca vorbim de serviciul pe care-l ai sau de hobby-urile care iti ocupa timpul liber, e fain sa ai stabilite anumite obiective ambitioase pentru care sa trebuiasca sa dai tot ce poti. La final, cand le atingi, cine va fi multumit si pregatit de orice provocari ar mai putea sa apara?
  3. Rusinea te tine pe loc. Si nu e deloc bine sa stai pe loc prea mult timp. Rusinea e buna doar in anumite situatii, iar alea sunt de multe ori situatii care duc la finaluri simpatice. In situatii mai importante, in care lucrurile depind de ceea ce faci sau zici tu, rusinea nu-si are locul. Iar asta e foarte important. Nu vrei sa stai pe loc prea mult timp. Si sa invingi rusinea e o super reusita care te va super umple de incredere si energie.

Astea sunt lectiile si tin mult la ele. Le folosesc zi de zi si, de fiecare data cand am ocazia, le zic mai departe. Iar azi le-am si scris. Ce bine e.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *