30 day writing challenge – Day 4 | Un text despre cineva care ma inspira

blog 02
Îmi găsesc inspirația și motivația mai degrabă în diverse lucruri și activități decât în oameni. Dar sunt câteva persoane (puține) care mă inspiră să fac lucrurile pe care mi le doresc. Prima persoană este mama.
Mama a făcut facultatea de asistente medicale când eu terminam școala generală și intram la liceu. Când eu am dat bacul, ea și-a dat lucrarea de master. În toți cei 5 ani de școală a avut bursă.
A fost printre primii studenți din an și a plecat de două ori cu Erasmus (un semestru întreg în Porto, Portugalia și o vară, pentru practică, în Larissa, Grecia). Nu mai ieșise din țară până atunci.
Mama lucrează în Brașov. Până acum doi ani avea două joburi, lucra 12 ore pe zi (iar în zilele de gardă, ei bine, se mai puneau niște ore în plus). În drumul de la un job la altul mai intra prin magazine să se uite la haine și la fel de fel de lucruri (în 90% din vizite nu cumpăra nimic, dar plimbatul prin magazine e activitatea ei preferată).
În unele zile, în ora pe care o avea liberă între joburi, își mai lua câte o prăjiturică sau câte un sandviș la pachet, drept masă de prânz, și, uneori, ca să nu o ia somnul pe la ora 16:00, își lua și câte o cafea to-go (a fost mereu convinsă că ea a inventat luatul cafelei la pachet, nu Kim Kardashian).
Cam asta era rutina mamei acum câțiva ani. Seara venea acasă (eu și frate-miu eram deja la facultate), mai stăteam un pic de vorbă și apoi aștepta a doua zi.
Azi se întoarce de la muncă la o oră decentă și ba rearanjează lucrurile prin casă, ba face dulcețuri, ba trage câte un pui de somn.
Asta-i mama, stă în Brașov. Și a fost premiantă la facultate atunci când eu mă băteam cu vreo caracterizare de-a lui Cațavencu în „O scrisoare pierdută”.
Sunt curioasă ce o să zică despre textul ăsta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *