A ieși sau a nu ieși din rutină

 

Mult timp am avut impresia că e ceva nasol să ai o rutină zilnică, să faci cam aceleași lucruri în fiecare zi și să-ți intre în obicei până când devine greu să faci altceva.

Azi nu. Cred că rutina zilnică ajută. Ajută mult în organizare, te ajută să-ți înțelegi corpul și mintea și, uneori, te ajută să-ți găsești curajul de a ieși din rutină. Îți dă o anumită liniște și o stare de calm de care avem cu toții nevoie. Ne prinde bine să avem o rutină zilnică.

A mea presupune trezitul la aceeași oră, cafeaua, cititul în metrou, opritul internetului în drum spre birou și, seara, opritul internetului în drum spre casă. De cele mai multe ori închei ziua cu un serial sau un podcast.

Dar sunt și zile în care rutina mea zilnică suferă modificări. Poate nu-mi opresc internetul când urc în metrou seara, ca să merg acasă. Poate nu am stare să citesc un capitol dimineața până ajung la birou. Sau poate mă bag seara în pat și nici nu apuc să dau play la Mindhunter, că mi se închid ochii și renunț.

Uneori ieșim din rutina zilnică. Și ne speriem un pic, ba chiar ne enervăm. Ni se strică ziua, nu mai avem chef de nimic, s-a dus fericirea. Și-atunci ce mai facem?

Așteptăm. Așteptăm sentimentul de liniște și siguranță pe care ni-l dă reintrarea în rutina zilnică. Trezitul de dimineață la aceeași oră, cafeaua, capitolul citit în metrou, opritul internetului, știți voi, toate chestiile alea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.