Brando și ‘A Streetcar Named Desire’

Întotdeauna mi-au plăcut filmele lui Marlon Brando.

tumblr_mvv8kkJwmB1rdutw3o1_400

Sursa: http://tinyurl.com/lafhf93

Am avut o perioadă în care, inspirându-mă de pe Imdb, am luat la rând câteva filme. Am început cu The Wild One, am continuat cu On the Waterfront (pentru care Brando a luat și primul său Oscar pentru Cel mai Bun Actor), apoi am văzut The Fugitive Kind, Guys and Dolls și Mutiny on the Bounty. Am trecut după aceea la The Godfather Part 1 (din nou, rol de Oscar), pe care nu puteam să nu-l văd, și am lăsat printre ultimele, A Streetcar Named Desire.

tumblr_n5j4ipqpjX1tamedoo1_500

Sursa: http://tinyurl.com/lafhf93

Povestea lui Blanche DuBois m-a atras din prima clipă, iar interpretarea lui Vivien Leigh este remarcabilă. Jocul actorilor e impecabil, povestea e bine scrisă și redată pe film, costumele sunt alese perfect pentru a ilustra epoca și personalitățile personajelor. Blanche încearcă să se detașeze de viața ei dramatică, căutând refugiu în casa celei mai apropiate rude – sora ei, Stella (Kim Hunter), care locuiește împreună cu soțul ei, Stanley Kowalski (Brando). Însă atmosfera din casa rudelor o împinge pe Blanche spre nebunie. Caută, plină de speranță, un nou început. Blanche e primul personaj care apare în scenă, simțindu-se pierdută într-un loc nou : „They told me to take a streetcar named Desire, and then transfer to one called Cemeteries […]”

Endstation Sehnsucht / Streetcar Named Desire, A

Sursa: http://tinyurl.com/q7jgdzp

Filmul are la bază piesa scrisă de Tennesse Williams, care a lucrat împreună cu regizorul Elia Kazan la transpunerea cât mai corectă a piesei de teatru în film. Producția tratează subiecte precum nebunia, violul, violența domestică sau obsesia sexuală și a iscat controverse la momentul lansării. Totuși, A Streetcar Named Desire a primit 12 nominalizări la Oscar, dintre care 4 s-au transformat în premii.

A-Streetcar-Named-Desire-1

Sursa: http://tinyurl.com/q7jgdzp

Streetcar merită văzut, cel puțin pentru Vivien Leigh și Marlon Brando. Brando îl interpretează pe Stanley Kowalski în stilul lui caracteristic, pur metodic, învățat la Actors Studio în New York, de la Stella Adler. Iar interpretarea emoționantă a lui Vivien Leigh îți rămâne în suflet și în minte mult timp după terminarea filmului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *