Chiar nu avem nevoie de comparații în viețile noastre

Părerea mea.

„Nu te compara cu alții” este o expresie pe care nu cred să existe cineva care n-a auzit-o măcar o dată. Și partea nasoală e că o auzim, de obicei, în momente în care oricum suntem deja nervoși că ne-am comparat cu alții și nu ne-a plăcut rezultatul, iar faptul c-o auzim și pe asta ne enervează și mai tare. Yey.

Opinia universală este că orice fel de comparație cu alți oameni din jurul nostru ne strică starea de spirit, încrederea în noi și chiar viața. Și că ar trebui să nu ne mai comparăm cu alții. Dar cum facem asta?

Este o întrebare la care caut un răspuns de aproximativ 20 de ani încoace. Uneori găsesc răspunsul, îmi văd de ale mele, îmi dau seama că orice comparație e inutilă și, comparându-mă cu alții, pierd un timp care m-ar putea ajuta să rezolv din lucruri. Momentele astea sunt bune, încurajatoare, mă fac să mă simt puternică, să am încredere în mine și să am rezultate bune.

Dar ce fac atunci când nu am suficientă forță ca să dau naibii orice comparație? Ei bine, asta e partea dramatică a filmului. Nu prea reușesc să fac nimic, mă închid în mine, mă gândesc prea mult la ce fac alții și, cumva, cumva, tot reușesc să duc lucrurile până la capăt. Dar la final mă simt lipsită de orice urmă de energie și motivație. Practic, mă concentrez atât de mult pe ce fac alți oameni, că fac lucrurile din inerție iar asta nu-mi mai oferă nici o satisfacție. Și e foarte greu să mă pun pe picioare după astfel de momente, mai ales atunci când se întâmplă foarte des.

Cred că un lucru bun în faptul că scriu azi despre problema comparațiilor este că am conștientizat-o, o recunosc atunci când mă lovește și încerc să-i fac față, deși uneori nu prea-mi iese. Toate lucrurile au un început și cred că acest început stă mereu în conștientizarea unui anumit fapt.

„Nu te compara cu alții” este o expresie pe care nu cred să existe cineva care n-a auzit-o măcar o dată. Dar cu care cred că fiecare dintre noi luptăm la un moment. Să ridice mâna cine nu s-a comparat vreodată cu altcineva, indiferent de motivul comparației.

Cred că e timpul să învingem naibii problema asta a comparației, ca să nu se mai simtă așa binevenită în viețile noastre. Și singurele comparații pe care să avem voie să le facem ar trebui să fie cele cu noi înșiși, cei de ieri și de azi. Astea sunt comparații care ne-ar putea ajuta să creștem cumva în viață. Părerea mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.