De ascultat, citit și văzut în aceste zile

Am dat peste câteva lucruri simpatice în ultima săptămână (și nu numai), așa că le las aici, în caz că cineva nu mai știe la ce să dea play zilele astea. Știu că de multe ori ne e greu să mai alegem ce să vedem, când oricum vedem și citim lucruri cam toată ziua în perioada asta. Maybe this helps.

De ascultat

  • Acest episod simpatic din podcastul How to Fail (din care oricum recomand să ascultați toate episoadele, că-s tari). Ultimul invitat a fost Alain de Botton și a vorbit tare fain despre vulnerabilitate în vremea coronavirusului.
  • Încă un podcast care mi-a plăcut mult, acest episod din Unlocking Us al lui Brene Brown. Un episod despre durere și greutăți, tot în vremurile astea urâte.
  • Două playlisturi perfecte găsite pe Spotify săptămâna asta și ascultate practic non-stop de marți încoace. Surf Rock Sunshine și Morning Commute.
  • Și alte trei piese pe care le mai ascult din când în când, and they make feel ok sau un pic tristă, fiindcă sunt de părere că e bine să ne mai arătăm și fricile și vulnerabilitatea zilele astea. Piesa mea preferată în prezent, adică Boxer de la Simon & Garfunkel, o frumusețe turcească (putea să lipsească??) numai bună de bocit pe ea – Inci Tanem și, nu în ultimul rând, mai am în playlist în perioada asta uvertura din Bărbierul din Sevilla, la care mă tot întorc din când în când, pentru că e superbă.

De văzut

  • Încep cu acest live de la Elle România, în care Domnica și Maurice comentează ținutele purtate de diverse doamne și domnișoare în casă. I loved it, m-a super binedispus și îl las aici, să ajute și pe alții. Am înțeles că vor avea săptămânal live-uri, deci yey!
  • Apoi, am revăzut ad-ul ăsta de la Under Armour, trimis de prietena mea Diana zilele trecute. Super powerful și cu un mesaj de reținut și amintit fix acum, când avem nevoie de astfel de gânduri.
  • Las aici și două seriale și un documentar de văzut pe Netflix: La casa de papel (apare azi, în sfârșit!), The English Game, Miles Davis: Birth of the Cool

De citit

  • Eu îmi încep cam fiecare zi cu o vizită pe pagina de Insta @newyorkercartoons și apoi trec pe pagina @newyorkermag, unde sunt mereu articole interesante, actuale și utile. Ca ăsta, de exemplu.
  • Zilnic citesc și Jurnalul de pandemie de la DOR. E, probabil, singura sursă de știri pe care chiar o accesez în fiecare zi.
  • Am citit zilele astea și acest articol despre cum am putea scăpa, cât de cât măcar, de lipsa de motivație pe care o avem în perioada asta.

Spor! Să fie bine.

Notă: poza de cover e cu mine, în fața Universității din Bologna, într-o zi foarte faină, prin 2018, toamna. Abia aștept să mă întorc acolo cândva. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.