De ce toamna e anotimpul meu preferat | To do list pentru Octombrie

6D8CF12E-F2D8-49CD-916B-BEB1B281F92C

Cand eram mica, toamna era anotimpul in care trebuia sa ma obisnuiesc cu ideea ca zilele mele insemnau 70% scoala, 10% teme si 20% timp petrecut acasa. 

In fiecare zi, dupa scoala, fie mergeam la bunici, fie mergeam acasa, imi faceam temele si asteptam sa vina ai mei de la munca. Dupa ce am intrat la liceu, momentele mele preferate erau ultimele ore de scoala din fiecare zi, pentru ca erau la 6-7 seara, exact atunci cand incepea sa se intunece afara. Iar seara e momentul meu preferat al zilei. Nu dau nimic pe linistea de seara, cand stiu ca a mai trecut o zi si pot sa ma gandesc un pic si la mine. 

Am facut repede legatura intre toamna si seara. Eram inca mica atunci cand mi-am dat seama in ce perioada a anului se intuneca mai repede – stiam ca e perioada aia in care afara se face frig, frunzele cad din copaci, ploua mai des si in autobuze incepe sa fie ud pe jos de la pantofii oamenilor. Era clar: toamna = seara mai repede. 

Iar seara a fost, este si probabil ca va ramane momentul meu de liniste. 

Serile mele inseamna pijamale dragute, lumanari parfumate, ceai sau ciocolata calda, ceva bun de mancare, o carte sau un serial in care sa ma mut cu totul pentru vreo ora-doua. 

Iar serile astea sunt cele mai frumoase toamna, atunci cand ajung acasa dupa ce mi-a fost frig pe drum, fac un dus si imi pregatesc ceva sa mananc. Aprind o lumanare parfumata, beau un ceai sau un pahar cu vin (in perioada asta e si mai bine, am primit de acasa o sticluta cu must), ascult muzica si imi pregatesc un serial, o carte sau, uneori, scriu cate ceva. 

Toate lucrurile astea imi dau o stare de bine pe care putine lucruri sau persoane pot sa mi-o transmita. De asta, sunt super fericita ca azi e octombrie si, in curand, o sa vedem culorile alea faine de toamna, frunzele galbene si portocalii care cad din pomi doar ca sa pregateasca terenul pentru altele care apar peste cateva luni. 

In luna octombrie am cateva planuri si idei pe care vreau sa le pun in aplicare. Si sunt entuziasmata ca o sa am serile astea linistite, sper eu, in care sa reusesc sa “get my shit together” si sa fac cat mai multe din lucrurile de pe lista. Iar lista nu e foarte lunga, e cam asa:

  • Vreau sa ma concentrez pe citit si sa termin cartea de care tot trag de o luna si ceva incoace + sa citesc inca una.
  • Vreau sa vad 3 filme vechi (o sa revin cu lista intr-o alta postare)
  • Vreau sa imi planific un “exercitiu” la care ma tot gandesc pentru Instagram si sa ii si dau drumul spre sfarsitul lunii
  • Sa fac multe poze si sa vad cum se schimba culorile de afara in fiecare zi
  • Voi avea iar o provocare zilnica pe blog in toata luna Octombrie si voi posta fie texte, fie poze, melodii, idei care imi vin in minte in fiecare zi.
  • Nu in ultimul rand, o sa fac un pas super important si util pentru mine, pe care l-am tot amanat de multi ani incoace. Despre asta o sa vorbesc ceva mai incolo.

Pana una, alta, sa avem un octombrie frumos si sa avem grija de noi! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *