Felicitări pentru schimbările mici, dar mari

Mă tot uit la video-uri care-mi spun „10 obiceiuri zilnice care te ajută să-ți controlezi gândurile”, sau „7 metode prin care poți să te trezești la ora 5, chiar dacă nu prea-ți vine să te trezești la ora 5”, sau tot felul de alte „x lucruri” pe care care poți să le faci într-o zi pentru diverse motive.

Și mă gândesc cum mi-am luat în serios toate ideile și stările și am început să fac niște schimbări, cât de mici, ca să-mi fie mai bine în fiecare zi.

De la paharul cu apă caldă și lămâie pe care-l beau în fiecare dimineață, la fructele și legumele pe care încerc să le mănânc zilnic, mi-am dat seama că o schimbare mică poate să însemne enorm de mult pentru starea mentală de peste zi.

Acum ceva timp nu mă gândeam la schimbările pe care le pot face eu, ci la schimbările pe care le pot face alții. Mi-a luat mult timp să-mi dau seama că nu am nevoie de schimbările altora. Azi e mai important pentru mine să fac singură o schimbare, să îmi fie greu, să plâng, să mă răzgândesc, să mă enervez și apoi să mă încăpățânez să schimb ceva, decât să stau să aștept schimbări în jurul meu.

Să nu-mi fie frică de schimbare, asta îmi tot repet. Schimbarea e bună chiar și atunci când te lovește în față. Fiindcă uneori o lovitură vine la timp ca să-ți deschidă ochii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.