Lucruri care ne fac bine, dar ne fac și rău & ce naiba facem cu ele

Piesa mea preferată de la Arctic Monkeys se numește „505”. Mi-a plăcut încă de când am ascultată-o prima dată, datorită ritmului care crește în intensitate pe tot parcursul piesei.

Am aflat la mult timp după ce am ascultat pentru prima dată piesa la ce se referă titlul: 505 = Pronounced Five-Oh-Five. The thing which is simultaneously keeping you alive and killing you, often used to describe a person who you’re in love with (but who may be bad for you). | din Urban Dictionary.

Dar na, mie îmi place să nu limitez explicația doar la o persoană. Cred că poate fi și o activitate pe care o faci în mod recurent, poate fi și un obicei pe care îl ai. Și, dacă tot umblu la explicație, aș simplifica un pic și treaba cu „keeping you alive & killing you” în „lucru care-ți face bine și rău în același timp”. Indiferent despre ce bine sau rău vorbim.

Și, în ceea ce mă privește, pot să mă gândesc la câteva lucruri care sunt „505”-ul meu. Și sigur suntem mai mulți care nu avem nevoie de mult timp ca să ne dăm seama ce e 505 pentru noi.

Întrebarea mare este: ce facem cu 505-ul nostru? Ne dăm seama care e, dar totuși, care-i pasul următor?

Eu mă gândesc la ea de ceva timp și, momentan, reușesc să împac cumva ambele tabere. Ne auzim când nu o să mai am ce împăca. Sau când o să mă împace taberele astea două pe mine. Nu se știe, poate și eu sunt un 505 pentru vreuna dintre ele.

Na, temă de gândire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.