Lucrurile care contează noaptea, când e furtună

14741705_1295944923779889_1756914311_n

M-am trezit azi noapte cu un tunet urât și un fulger serios în fața geamului. Apoi, pentru că marele copac de lângă bloc se mișca mult prea tare și nu prea elegant, n-am mai putut să adorm în următoarea jumătate de oră, cam așa.

În acele minute de trezire bruscă, începusem  să mă gândesc la prea multe lucruri. Cum fac să adorm la loc? Oare o să cadă copacul? Plouă sau doar tună și fulgeră? Oare mâine o să fie frig? Oare ce mai am de făcut mâine? Sper să nu-mi uit laptopul acasă. Oare mi-a expirat abonamentul la metrou? Sper să mă trezesc la timp. Ce să mănânc mâine? Oare se sperie pisoiul care e acasă de furtuna asta? Oare acasă e furtună? Sau poate doar plouă normal. Cred că frate-miu acum a terminat munca. Ce repede trece timpul. Joi e DOR Live.

Și, mă rog, tot monologul ăsta a continuat o perioadă și am reușit să-mi acopăr gândurile cu majoritatea lucrurilor care se întâmplă săptămâna asta. Și, la un moment dat, mi-am amintit că e totuși noapte, nici nu știam cât e ceasul și cât aș mai avea de dormit și poate că ar fi o idee bună să dau deoparte gândurile inutile, că poate fără ele adorm și eu la loc mai repede. Așa că am luat imediat decizia să-mi prioritizez gândurile, iar singurul gând pe care l-am păstrat și pe care l-am repetat de nu știu câte ori a fost “ar trebui să adorm la loc”.

A trecut ceva timp până când am reușit, dar până la urmă am adormit la loc.

Așa-i cu prioritizatul gândurilor. E enervant, greu de pus în practică, dar în final vine cu rezultate bune. Și rezultatele bune, pe care le aștepți de nu mai poți, sunt cele care contează cel mai mult. Mai ales noaptea, când e furtună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *