O pisica si un tip descult cu o chitara in spate in gara din Ploiesti

Era duminică și o pisică stătea pe o pajiște lângă o căpiță cu fân. Nu era nimeni în jur, doar iarbă și trei căpițe cu fân. Și pisica stătea în fața căpiței și se uita. La ce, nu știu exact, dar cred că în momentul ăla se uita la trenul care trecea prin fața ei, în timp ce ea stătea lângă căpița cu fân. 

“Trage de amândouă ușile, șefu’, dacă vreți să intrați.”

Trenul mergea foarte încet, ba prin soare, ba prin nori. Și oprea în toate stațiile de pe lista afișată pe internet. Un controlor se plimba dintr-o parte în alta a vagonului și, din când în când, mai ajuta câte un pasager să urce sau să coboare din tren. Un băiat se uita la niște clipuri pe YouTube, o tipă stătea încruntată cu fața în laptop încă de când a urcat din Sinaia, și o doamnă părea foarte concentrată la ce se întâmpla în telefonul ei. Restul pasagerilor nu păreau interesanți sau interesați să facă ceva. 

“Da, șefu, stai jos, că-s locuri destule de stat jos.”

În gara din Ploiești trenul stă de obicei vreo 15 minute. Un alt tren trece pe lângă noi. Pe un peron, doi domni mai în vârstă stau pe o bancă și, lângă ei, un el și o ea vorbesc cu un băiat. Un băiat desculț, cu o chitară în spate. El și ea vorbesc și râd, băiatul sare desculț în jurul unui coș de gunoi. Se oprește și se uită la picioare și după aia sare iar, în jurul lui și al ei. 

“Unde mergeți? Unde ați urcat?”

Acum vreo 9 ani stăteam în gara din Brașov cu un suc, niște chipsuri și prietenele mele din liceu. Ne uitam la trenuri. În curând trebuia să ne alegem facultatea. Toate voiam să plecăm din Brașov, să vedem cum e viața în alt oraș. Toate am fi vrut să ne plimbăm mai mult, să luam un tren și să vedem unde ne duce. Am stat câteva ore și ne-am uitat la trenuri și ne gândeam cum ar fi fost să fim și noi într-unul din ele. 

“La și 23 ajunge, șefu’, la și 23.”

Duminica era pe ducă, pisica a rămas pe pajiște, băiatul desculț pe peron și trenurile de acum 9 ani au ajuns demult la destinație fără noi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.