Obiceiuri care imi plac mult si la care nu mai vreau sa renunt

Pentru ca am observat ca am cateva obiceiuri la care nu am renuntat de cateva luni (desi eu ma plictisesc destul de repede de lucrurile care se repeta prea des), m-am gandit sa fac o lista cu ultimele lucruri care au devenit deja un obicei in viata mea de zi cu zi. Ca tot nu am mai facut de ceva timp o lista 🙂

Sunt lucruri care ma ajuta sa imi incep mai bine ziua, sa ma organizez mai bine si sa fiu multumita de mine in fiecare seara cand ma pun la somn. Cred ca orice obicei bun vine cu beneficii extrem de utile nu doar pentru noi, dar si pentru cei din jur. De asta, tin la obiceiurile bune pe care mi le-am introdus in fiecare zi si caut in permanenta unele noi. Primele pe care am reusit sa le transform intr-un stil de viata sunt:

  1. Merg pe jos spre birou. E una dintre schimbarile care mi-au adus cele mai multe beneficii – nu doar ma umple de energie, dar ma si simt mandra de mine ca imi rezerv o jumatate de ora ca sa merg pe jos, sa mai vad oamenii si orasul cum se trezesc pentru o noua zi. In plus, drumul pe jos pana la birou e cam la fel de lung ca cel cu metroul, ba chiar uneori e mai scurt pentru ca merg eu destul de repede. 
  2. Strang bani pentru lucruri pe care mi le doresc. Fie ca e vorba de excursii sau pur si simplu de anumite lucruri punctuale (un concert, o haina, un cadou), m-am obisnuit sa pun deoparte la fiecare salariu o suma de bani care stiu exact pentru ce va fi folosita. Am facut asa inca de la inceputul anului, punand deoparte bani pentru nuntile la care am fost vara asta si am ajuns sa ma simt vinovata daca intr-o luna nu imi pun deoparte fie si o suma modesta de bani.
  3. Imi permit lucruri. Si aici ma refer mai ales la faptul ca, de exemplu, am inceput de cateva luni sa imi dau voie sa-mi iau din cand in cand cafele to go in drum spre munca. Sau sa lenevesc pur si simplu seara cand ajung acasa, fara sa ma mai gandesc la ce am de facut a doua zi. Eram foarte frustrata inainte pentru ca nu stiam pe ce cheltuiam banii si de ce se duceau asa repede, sau pentru ca imi pierdeam serile gandindu-ma la lucruri care puteau foarte bine sa astepte pana a doua zi, in loc sa ma ocup un pic de mine si de lucrurile care stiu ca ma relaxeaza la finalul zilei. Iar acum, faptul ca-mi dau voie sa imi cumpar anumite lucruri, imi da o super multumire la finalul zilei si nu mai simt ca dau banii pe tampenii, ci mai degraba stiu ca imi fac mici placeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.