Oscar 2018: Best Picture movie challenge

În fiecare an, în perioada asta, îmi lansez singură o provocare: să văd toate filmele nominalizate la Best Picture la Oscar până în seara premiilor. Și în ultimii câțiva ani am cam reușit să mă țin de provocare.

Anul ăsta încerc iar – am început acum câteva luni cu Dunkirk”, care mi-a plăcut, deși nu m-a făcut să-mi doresc să vorbesc despre el cu prietenii mei care se uită la filme. Mi s-a părut bun și bine jucat, cu o cinematografie foarte bine pusă la punct și actori aleși pe măsură. E un film de Christopher Nolan și se vede asta din primele minute 🙂

Apoi, cum trecute am stat în casă din motive de simțit un pic rău, am avut vreme să mai văd ceva filme (și seriale, că nu pot să mă abțin de la ele în ultimul timp).

Așa că am văzut „I, Tonya” – da, nu e la Best Picture, dar o ador pe Allison Janney de când cu super-simpaticul Mom și pe Margot Robbie.. cam dintoteauna, așa că am început cu el miercuri, în ziua liberă. Mi-a plăcut, mi s-a părut realistă redarea vieții și greutăților Tonyei Harding și am fost alături de personaje în toate minutele alea de trecere prin timp.

Apoi, sâmbătă am văzut „Lady Bird” cu Saoirse Ronan, pe care am mai zis pe aici pe blog că o super admir. N-am cum să uit cum a jucat-o pe Briony în „Atonement” de nici nu mai știam că e și Keira Knightley acolo. E foarte bună și a devenit un nume comun la Oscaruri. „Lady Bird” mi s-a părut bun, un film clasic coming-of-age după părerea mea, dar care aduce în față lecții pe care de multe ori le uităm cu toții și e bine să ni le mai amintească din când în când câte o producție de genul ăsta.

Nu în ultimul rând, duminicăm-am uitat la „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, de care sincer nici nu auzisem în momentul în care l-am văzut acum vreo lună pe lista de la Golden Globes. Și tocmai de asta am căutat să văd ce e cu el . Și când i-am citit rezumatul de pe Imdb am știut că e ce trebuie. O mamă vrea să găsească criminalul fiicei ei pentru că poliția nu a arestat pe nimeni timp de 7 luni. Atât. Mama e Frances McDormand, iar poliția locală îi aduce în față pe Woody Harrelson și Sam Rockwell. Frances e nominalizată la Best Actress (și în momentul ăsta sunt aproape sigură că o să ia premiul), iar cei doi polițiști au câte o nominalizare la Best Supporting Actor. Înclin să cred că ia premiul Sam Rockwell, pentru că a dat totul.

Despre film, m-a ținut neclintită două ore și voiam să fiu acolo să trăiesc cu fiecare actor în orășelul ăla din Missouri. Nu m-am simțit așa de la Manchester by the Sea încoace și, sincer, nici atunci nu am fost atât de încântată de ce am văzut într-un film. Dialoguri foarte bune, scene absolut reale, personaje perfect jucate și o poveste care-ți rămâne mult timp în minte. Mi-a super plăcut.

Cam asta am văzut zilele astea. Mai am destule de văzut și o să-mi dedic câteva ore în următoarele săptămâni ca să-mi fac provocarea. Până mai văd eu altele, please vedeți Three Billboards și Lady Bird. Sunt bune, bune, bune.

Cover photo: Three Billboards outside Ebbing, Missouri snapshot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.