Prima excursie in Italia si deja vreau sa ma intorc

Prima zi în Milano

Am ajuns pe la 12 la aeroport, deci pe la 1 în gara din Milano. De acolo am zis că mergem pe jos spre cazare, așa că ne-am pierdut un pic, doar cât să vedem muuuulte străzi și clădiri foarte, foarte frumoase în drum spre hotel.

Am ajuns mai repede decât credeam la cazare, ne-am lăsat lucrurile și am ieșit să ne plimbăm. Am luat la pas străzile din centru, am mâncat câte o felie mare de pizza la un local micuț de pe Corso Buenos Aires (strada faimoasă pentru multele magazine și pentru sesiuni lungi de cumpărături), unde mâncarea a fost foarte bună și cu prețuri ok (cam 3,20 euro pentru o felie de pizza și vreo 2 euro pentru o apă sau o bere).

Am mers apoi spre cartierul mai nou, al corporatiștilor, plin de bănci, sedii de birouri și clădiri înalte din geamuri. Deși fusese destul de călduț în timpul zilei, spre seară ni s-a făcut cam frig. Dar am găsit la timp o cafenea foarte drăguță (Il re Italian Bakery), pe o strada nu foarte centrală, cred, unde am băut câte un cappuccino și am mâncat câte un cannoli mic. Prețurile au fost din nou ok, cam 2 euro o cafea și 1 euro un cannoli. Prețurile pentru dulciuri variau între 1-6 euro și pentru cafea între 1.60-2,30 euro, cam așa.

IMG_8220

35

33

34

31

32

Tot în prima zi am găsit un magazin genial de dulciuri (cu absolut orice produs dulce pe care ți-l poți imagina) și am zis că ne întoarcem la el înainte de plecare să luăm câte ceva pentru acasă (ceea ce am și făcut).

A doua zi – Varenna, Lacul Como

E aproape de Milano (doar o oră de mers cu trenul), iar în vinerea în care am fost se arătau 13 grade și soare. Deci ocazie bună de văzut și lacul.

Biletul de tren Milano – Varenna e 6,7 euro și trenurile circulă din oră în oră, deci e foarte la îndemână o excursie de o zi din Milano până la lac.

Am ajuns la Varenna pe la prânz și ne-am plimbat pe lângă lac până am ajuns la Riva Grande, promenada plină de buticuri cu suveniruri și terase. Am ajuns și la Villa Monastero (o fostă mănăstire construită prin secolul 12), de unde am luat niște magneți și o vedere (îmi place să colecționez vederi din locurile în care merg și apoi să le folosesc ca semn de carte), după care ne-am oprit să mâncăm la una dintre terase. Am luat câte o porție de paste și niște vin roșu (foarte, foarte bun!) și bere. Apoi am stat câteva minute pe malul lacului, cu fața în soare, fără sa facem absolut nimic. Cel mai frumos lucru.

15

16

20

17

18

22

AI

28

27

26

Lacul Como e absolut superb, dar ce mi s-a părut absolut minunat este modul în care sunt așezate orașele pe malul lacului. Liniștite, cu străduțe pe care găsești mereu ceva deosebit. Iar Varenna e un oraș foarte frumos, mă bucur că am avut ocazia să ajung aici. Bellaggio cred că e și el frumos (acolo voiam inițial să mergem, dar nu aveam tren direct din Milano). Lacul e înconjurat de peisaje și orașe superbe și trebuie văzut măcar o dată când ajungi prin Milano.

21

24

25

23

A treia zi – Milano Duomo, Brera & Castello Sforzesco

Sâmbăta trecută a fost o zi de-a dreptul turistică – am bifat câteva dintre locurile turistice celebre din Milano: domul, castelul Sforzesco și cartierul Brera. Am luat metroul până în centru (1,5 euro o călătorie sau 4,5 euro dacă vrei să îți iei abonament pentru 24 de ore).

Am început vizitele cu domul (ne luasem biletele online, am ales Duomo Pass by stairs cu 12,5 euro – online a fost un pic mai scump, 14 euro, pentru că s-au adaugat niște taxe. Eu am ales să-l ridic de la casa de bilete când ajung la Dom, dar poți alege și să ți-l trimită pe mail, și atunci plătești vreo 16,5 euro). Am stat aproape 2 ore la coadă până să intrăm și am început cu terasele, am făcut ceva poze, după care am coborât în catedrală și am mai vizitat ce era inclus în bilet. E o clădire deosebită, cu o arhitectură foarte frumoasă, iar priveliștea de pe acoperiș e minunată, mai ales dacă prinzi o zi cu soare.

10

11

13

12

IMG_8860

29

Am plecat după-amiaza de la Dom pe jos spre cartierul Brera. Acolo am văzut din nou niște străzi foarte frumoase, clădiri cu poveste și o mulțime de turiști pe terase și pe străzi. Nu am stat mult în zonă, am făcut doar niște poze și am pornit spre castelul Sforzesco.

8

9

5

3

În vreo 15 minute am ajuns din Brera la castel, ne-am învârtit puțin prin curtea castelului (poate fi și vizitat dacă vreți, dar noi am ales doar să ne plimbăm și să facem poze de data asta). Am intrat în parcul de lângă castel, am primit un trandafir, am trăit puțin ca localnicii în scurta noastră plimbare, până am ajuns în capătul opus al parcului și am găsit Arcul de Triumf, căruia i-am făcut din nou poze.

IR03

 

Seara ne-am plimbat prin centru, am fost să cumpărăm dulciuri și un bath bomb de la Lush și pur și simplu ne-am învârtit prin oraș uitându-ne la oameni și la case.

Ultima zi – Giardino delle Culture

În ultima zi ne-am hotărât să găsim Giardino delle Culture, un loc relativ nou amenajat în oraș (prin 2016 a fost deschis, din câte am înțeles), un spațiu urban, în care se strâng artiști, familii cu copii, se organizează evenimente, se scriu proiecte pentru școală, se stă la soare pe bănci, se mănâncă, se discută.

Îl găsești relativ ușor dacă te orientezi după cele două picturi reprezentative de pe pereții din grădină. Am stat câteva ore în acest spațiu, am făcut poze, am mâncat și ne-am odihnit înainte de zborul spre București.

1

2

Ioana 2

Per ansamblu, mi-a plăcut mult excursia, deși nu am reușit să ajungem în toate locurile care merită văzute. Drept pentru care, e clar că trebuie să mai mergem 🙂 Dar până atunci, o să mă tot uit la poze și o să îmi amintesc mai ales de priveliștea de la Como, una dintre cele mai impresionante pe care le-am văzut până acum.

6

Toate pozele au fost făcute de mine, Alexandra și Răzvan.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.