Primul meu stres a fost popcornul

Fix acum patru ani, pe la ora asta, se termina primul eveniment pe care l-am coordonat vreodată. Aplicasem pentru poziția de Coordonator al departamentului de PR în PRIME Brașov și ca să fiu eligibilă trebuia să coordonez un eveniment în cadrul organizației.

Așa că mi-am făcut rapid echipă (Mihii, Cristina și Bianca), ne-a supravegheat atent domnul Marius (secretar general al organizației pe vremea aia) și ne-am pus pe treabă.

Numele evenimentului a apărut primul: CartooniADa (mulțumim, Mihii, pentru nume). Ce se întâmpla? Timp de vreo oră și jumătate ne uitam la reclame și la desene.

Mamă, ce încântate am fost toate. Am găsit și locul – La Comitet (acum nu mai există dar era mișto atunci), iar Cristina ne-a făcut un afiș super simpatic.

Mai rămânea să dăm drumul la event pe Facebook, să răspândim afișe prin facultate și să atragem cât mai mulți oameni. După experiența anterioară, media participanților era undeva la vreo 30. Așa că am zis să fim precaute, am pus în local 60 de scaune.

14 martie. Seara evenimentului. Totul pregătit – stick-ul cu reclame și desene, popcorn cald, scaune pentru participanți, machiaje și haine scoase din desene animate. Ce mai, eram niște simpatice. Dar eu, stresul, nu puteam sta locului de teamă că nu-mi vin oameni la eveniment.

Pe la 18:10 au început să vină oameni, în grupuri. Primele scaune s-au ocupat rapid. La fel și cele de prin spate. Oamenii încă veneau și stăteau în picioare. Pe la 18:30 Bianca a pornit reclamele. Oamenii mai veneau și își găseau locuri prin sală. Cristina, Mihii și cu mine împărțeam popcorn participanților, să aibă oamenii ce ronțăi.

Marius mă întreba: „Ioana, ești stresată?”

Eu răspundeam: „Mai avem popcorn??”

Pe la 7 și puțin am rămas fără popcorn. M-am îngrijorat, evident, ce le mai dădeam oamenilor să mănânce?

Na, asta a fost, începeau desenele și oricum nu mai pleca nimeni. Cine să mai plece în timpul desenelor animate?

Mă calmasem. Și atunci a apărut de nicăieri tipul care organiza Booha College Party în Brașov. Văzând că erau vreo sută de oameni în sală ne-a propus să facem un concurs la final și să dăm ca premiu brățări la Booha Party. Super idee, mega fericire, dar cineva trebuia sa prezinte concursul. Și cine era s-o facă și pe asta?

Coordonatorul evenimentului, desigur. Nu mai vorbisem în public (cel puțin nu în fața acelui număr de străini), nici măcar nu mă obișnuisem cu ideea că sunt la facultatea de comunicare și trebuie să țin prezentări. Dar na, ce era să fac, m-am suit frumos pe scenă și-am ținut concursul. Total improvizat. Atâta improvizație, că nici nu mai știu ce i-am pus pe oameni să facă.

A trecut și asta. Iar la final, printre farfurii de unică folosință, oameni care vorbeau despre desene și miros de popcorn, am stabilit și primul meu parteneriat în calitate de Coordonator al departamentului de PR.

Și așa am terminat seara cu 2 constatări:

  1. Tare mult îmi place să fac oamenii să râdă.
  2. Oamenii sunt acolo ca să te simți tu bine. Mai bine vorbești în fața a vreo sută de oameni decât să vorbești singur. E mai sănătos și mai și înveți ceva din asta.

Au fost 3 ore frumoase pe 14 martie 2012. Și nu era la fel fără ajutorul Cristinei, al Biancăi și al lui Mihii. Care m-au suportat până în punctul în care eram stresată și pentru numărul de pungi de popcorn cumpărate. Na, așa-i de multe ori firea mea, care vrea ca lucrurile să fie gata cu cel puțin trei zile înainte. Ca să găsească în alea trei zile alte motive de stres.

Și oricum. orice motive oi mai găsi, primul meu stres a fost popcornul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.