Să faci chestii care-ți plac e cel mai mare lucru

De la un timp mă tot uit la emisiuni din astea de talent și urmăresc din ce în ce mai mulți vloggeri. Nu prea îi urmăream, recunosc, dar acum nu prea mai trece zi fără să văd ce se întâmplă nou pe Youtube.

Și urmărind toate poveștile astea mi-am dat seama că toți oamenii ăia care apar pe ecrane (fie că-i TV, fie că-i ecranul laptopului cu un video de pe Youtube) au două lucruri în comun: pasiunea și curajul. Pasiunea pentru un anumit lucru – video, magie, dans, modă, vorbit etc. și curajul de a-și expune pasiunea aia în fața oamenilor. 

Un prieten mi-a zis la un moment dat: „Știi care-i chestia, Ioana? Mie-mi place să mă aud vorbind.” 

Apoi, odată cu trecerea anilor, am învățat cât de adevărate-s cuvintele alea. Ne cam place tuturor să ne auzim vorbind, dar câți reușim s-o facem în public? Câți reușim să zicem ce credem și să povestim despre ce ne place? Câți avem curaj să ne-o luăm peste bot, să fim luați la mișto sau să acceptăm să ni se râdă-n față de niște cuvinte pe care le-am scos pe gură cu și așa prea multe emoții?

Puțini. Și-i păcat, ce dacă zici prostii? Zi-le, măcar știi ce ai greșit.

Ce dacă vorbești prea mult? Vorbește, măcar mai destinzi oleacă atmosfera și mai dispar tăcerile alea awkward.

Ce dacă-ți dai și tu cu părerea pe un subiect? Dă-ți, oamenilor le place să dezbată, dar s-au cam dezobișnuit fiindcă deseori ajung să dezbată aceiași oameni aceleași subiecte. Bagă-te și tu, dezbate, vorbește mai mult, dă-ți cu părerea, zi o prostie.

Și apoi ascultă reacțiile, prinde din ele exact ce te interesează și ia-o de la capăt. Greșește iar, că uneori chiar e fain, înveți despre tine chestii care nici nu știai că-s acolo.

Na, eu cred că e mișto tare să te-auzi vorbind. Important e dacă știi să te și asculți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.