Sâmbăta de ne-stat degeaba e o sâmbătă așa cum trebuie

50265694_360157911230977_2665464353234354176_n

Și, evident, că o să povestesc ce am făcut ieri, într-o sâmbătă care a fost exact așa cum mi-am dorit.

Am mai scris de câteva ori că, din când în când, îmi place să am câte o zi, două în care să nu-mi fac planuri și să îmi petrec orele făcând lucruri care-mi plac sau pe care am vrut să le fac de mult timp încoace. O astfel de zi a fost ieri.

Ce am făcut ieri? Am stat toată ziua în casă (o idee bună și necesară, dacă e să fiu sinceră, pentru că m-a prins răceala și capul meu stă să sară de pe umeri). Și, stând toată ziua în casă, am putut să fac niște lucruri pe care îmi doream să le fac de ceva timp încoace.

Spre exemplu, un gând și o dorință pentru anul ăsta este să gătesc mai des. Nu doar că îmi pregătesc lucruri care-mi plac, dar mai și economisesc banii pe care i-aș da în mod normal pe mâncare în fiecare zi. Din calculele mele, dacă îmi gătesc în fiecare săptămână, economisesc vreo câteva zeci de lei pe care pot să-i folosesc pentru alte lucruri pe care-mi doresc să le fac sau să mi le iau.

Nu știu dacă voi reuși eu să gătesc săptămânal, dar dacă o să fac asta măcar o dată la 2-3 săptămâni o să fiu super mulțumită de mine.

Cu toate cele de mai sus în minte, m-am reras ieri în bucătărie și mi-am făcut pregătit prânzul, de care am fost foarte mândră. Am făcut așa:

  • În primul rând, mi-am făcut o ciorbă de legume (care pică perfect zilele astea când sunt și răcită și e frig afară), în care am pus doar cartofi, morcovi, păstârnac, ceapă și pătrunjel, niște borș și puțin bulion. Mi-a ieșit foarte bună (după gustul meu, cel puțin).
  • Apoi, am făcut un orez cu emmentaler, parmezan și oregano. La fel foarte bun, dar pe care evident că nu l-am putut mânca tot fiindcă băgasem două boluri de ciorbă înainte.

În plus, mi-am pregătit ingredientele pentru un sote de morcovi pe care vreau să-l fac azi. Dar, în afară de cele trei preparate inedite și noi în viața mea de om care mai și gătește, multă vreme m-am consolat cu ideea că măcar mi-a intrat în obicei să îmi pregătesc micul dejun în fiecare dimineață. Foarte rar se întâmplă să nu iau micul dejun, dar în general îmi pregătesc fie fulgi de ovăz în fel de fel de combinații, toast cu avocado, ton, hummus, brânză sau, mai nou, budincă de chia, pe care o super ador.

Acestea fiind zise, este prima dată când înșir aici lucruri pe care le-am gătit cu mâna mea și cu recenta mea pasiune culinară. Sunt cu atât mai mândră, fiindcă încă nu m-am plictisit să gătesc. Începutul de an e plin de surprize, să sperăm doar că majoritatea o să fie faine și utile, cum e noul meu interes pentru statul în bucătărie.

Mai jos niște poze cu ingredientele și rezultatele minunate de ieri:

50309665_1323585987784476_2054612629560754176_n 49330443_370482323783128_1249822593939144704_n 50265702_311480616241017_2630344216676401152_n 50265694_360157911230977_2665464353234354176_n 49949057_307572783223564_30951342516207616_n 49339638_2252778291423727_8104795053546799104_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *