Tips ca sa nu mai intarzii (sau macar sa incerci sa nu mai intarzii)

CC2CB52D-8E63-4E41-ABA4-08043D2206DA

De cand ma stiu am avut de-a face cu problema intarziatului. De la parinti, la prieteni, multi oameni cu care interactionez intarzie un picut cam des. Uneori intarzii si eu, pentru ca, fie nu reusesc sa fiu gata la timp, fie imi fac de treaba cu tot felul de lucruri si nu ma organizez suficient de bine cat sa plec din casa in timp util.

Totusi, de cele mai multe ori sunt gata la timp si reusesc sa ma incadrez in orele sau minutele de care am nevoie. Iar asta, pentru ca am invatat de cat timp am nevoie ca sa fiu gata de iesit din casa si reusesc sa-mi gestionez cum trebuie timpul. Deci, las in continuare cateva tips care stiu sigur ca functioneaza: 

  1. Ma gandesc cu o seara inainte ce haine urmeaza sa port a doua zi. Asta e unul dintre cele mai importante lucruri, pentru ca pierzi timp pretios dimineata doar uitandu-te in dulap, gandindu-te si razgandindu-te de “n” ori daca sa iti iei nu stiu ce pantalon sau nu stiu ce fusta. Planul facut cu o seara inainte si uitatul pe internet la vremea de a doua zi salveaza timp si eventuali nervi.
  2. Pune-ti seara in geanta/rucsac (sau undeva la vedere) toate lucrurile de care ai nevoie a doua zi. Asa eviti sa uiti lucruri, dar si sa iei cu tine lucruri inutile care doar iti ocupa loc in geanta, plus ca salvezi timpul pe care l-ai pierde inainte sa iesi din casa cautand portofelul, cheile, guma de mestecat, servetelele etc. 
  3. Nu pierde timpul inainte sa iesi din casa – adica alea 3, 4, 5 minute de care ai nevoie fix inainte sa pleci. In momentul in care te pregatesti sa iesi pe usa, teoretic mai ai nevoie doar de doua lucruri: sa-ti pui pantofii si sa-ti iei pe tine geaca/paltonul. Atat. Deja geanta trebuie sa fie pregatita, cheia sa fie la indemana (ideal sa fie in geanta ca sa stii mereu de unde s-o iei) si orice alte lucruri de care mai ai nevoie sa fie la vedete ca doar sa le iei si sa pleci. Iar asta serios ca nu dureaza mai mult de 5 minute (hai 7, daca te misti un pic mai incet de obicei). 
  4. Bea apa. In timp ce te imbraci si iti vezi de chestiile pe care le mai faci dimineata, e bine sa ai niste apa (sau ma rog, suc, ceai etc.) langa tine si s-o bei inainte sa pleci. Eviti astfel sa mori de sete cand iesi din casa si sa te opresti din drum pentru apa, ca sa nu lesini pana la destinatie. Dureaza 10 secunde sa iti pui apa intr-un pahar. Sau, daca bei mereu multa apa, pregateste-ti din timp si o sticla pe care s-o iei cu tine inainte sa pleci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *