Top 5 chestii enervante pe care le fac in fiecare zi

IMG_8220

E mai putin important daca sunt enervante pentru mine sau pentru altii, ideea e ca fac zilnic lucruri foarte enervante de care ar fi bine sa scap cumva. 

  1. Ma supar foarte repede. Iar asta ma supara si enerveaza foarte tare. Lucrez la defectul asta si as vrea sa mi se schimbe comportamentul cat mai repede, dar stiu ca e nevoie de timp. Nu e intotdeauna nevoie de timp?
  2. Am inceput sa vorbesc urat iar asta e descurajator pentru multi oameni care ma stiu. De la un timp, nu trece zi fara sa injur sau sa zic ceva urat, iar asta nu este deloc felul meu de a fi. De multe ori sunt si eu super surprinsa cand ma aud injurand, dar probabil ca vine o vreme cand chiar ai nevoie sa dai afara chestiile nasoale din tine. Iar nasoalele se manifesta prin cuvintele astea urate. Incerc sa ma temperez, totusi. 
  3. Lipsa unei motivari serioase. Zilele astea imi lipseste tare, nu ma pot incuraja nici sa pun mana sa citesc o carte seara, inainte de culcare. Pur si simplu ma bag sub patura, dau play la un serial si ori stau cu ochii in tavan doua ore, pana ma ia somnul, ori stau cu ochii in telefon pana incep sa ma usture foarte tare. Nu ma pot motiva sa fac nimic seara, iar asta este un mare regret pe care il am de ceva timp incoace.
  4. Mi-e foarte greu sa ma concentrez pe un anumit lucru pe care il am de facut. Si sunt foarte ingrijorata si dezamagita din cauza asta, pentru ca am impresia ca pierd timpul. Pentru mine, timpul e cel mai important lucru pe care l-am primit vreodata, astfel ca momentele in care simt ca nu fac nimic bine pentru ca nu sunt 100% concentrata pe lucrul ala, sunt cele mai descurajatoare si triste momente pe care le pot trai intr-o zi. De foarte multe ori imi dau lacrimile si abia in momentul ala realizez ca trebuie sa “pull my shit together” si sa fac ce-i de facut.
  5. Ultimul, dar cred ca cel mai important (pentru mine, cel putin), e hipersensibilitatea care m-a lovit de un an incoace si care se manifesta prin plans si luatul lucrurilor foarte personal (cum sunt supararile de care vorbeam la punctul 1, de exemplu). Incerc sa controlez hipersensibiltatea asta. In unele zile reusesc, in altele ma incurajez si imi spun in gand ca pot sa ma controlez si sa-mi tin lacrimile pentru mine. Totusi, de cele mai multe ori nu reusesc sa ma controlez si aici intervin frustrarile si dezamagirea fata de mine insami. Cele mai enervante momente sunt cele in care nu reusesc sa ma controlez in public (de la munca, la metrou, supermarket, tren etc.). Sa vezi cum se uita lumea la tine cu mila sau cu ochi mari (“uite-o si pe asta, wtf nu poate sa planga acasa?”) e cel mai descurajant lucru din lume. In momentele astea ma gandesc ca nu are nimeni nevoie de tristeti si suparari gratuite venite pe nepusa masa. Iar rusinea si dezamagirea pe care le simt in momentele in care nu reusesc sa ma controlez in public nu cred ca o sa le pot descrie vreodata. Dar, ca orice momente, trec si astea cu putin somn. 

Asta e topul. Ma intristeaza mult sa recitesc lucrurile de mai sus pentru ca stiu ca toate sunt inca valabile. Poate, in cateva luni, din toate astea o sa ramana doar un top 3.

 Si pana la topul asta 3, poate-mi intra in cap ce zice Mel Robbins: 

“You don’t have self doubt. You have a habit of doubting yourself.” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *