Un documentar și două filme pentru weekendul ăsta

N-am stat degeaba weekendul trecut și am văzut și revăzut câteva filme, dintre care las trei aici, să fie pentru zilele astea. Mi-a revenit cheful de David Lynch după ce mi-au zis niște prieteni că se uitau la Twin Peaks acum câteva săptămâni. Așa că, două dintre de pe lista ce urmează sunt David Lynch stuff. And they’re sooo good. Weekend bun să fie!

  1. Mulholland Drive (2001) – Ăsta e preferatul meu de David Lynch. Și am și o poveste cu el, probabil de asta mi-a rămas așa în suflet și-n minte. Am auzit de Mulholland Dr. prima dată în 2012, când făceam un tur al Los Angelesului cu niște spanioli. Ne plimbam pe, ghici unde, Mulholland Drive, moment în care unul dintre ei m-a întrebat dacă am văzut filmul. Am zis că nu, iar el a continuat „You should watch it, many things happen on Mulholland Drive. For example, look, we got lost.” Ne pierdusem un pic de restul grupului și stăteam așa pe alee și ne holbam la oraș, care se vedea pretty nice de acolo. Sigur se vede și mai fain noaptea, dar noi am prins doar vederea de zi. De atunci, m-am mai pierdut de câteva ori pe Mulholland Drive, de fiecare dată din patul meu sau de pe canapeaua cuiva. Și a fost ok până la urmă.
  2. David Lynch: The Art Life (2016) – Mi se pare un documentar foarte bun de văzut în perioada asta, când poate uneori simțim că ne dispare simțul creativ, ne simțim goi și fără idei, și atunci poate e util și mișto de văzut cum omul ăsta și-a dezvoltat spiritul creativ de-a lungul vieții. Cam despre asta e vorba aici.
  3. Judy (2019) – De câteva luni am tot vrut s-o văd pe Renee Zellweger drept Judy Garland. Așa că m-am uitat la Judy și vedeam în imagini o bună parte din poveștile pe care le-am citit despre femeia asta. Filmul prezintă ultimele luni din viața ei, alternând cu imagini din adolescență, când Judy intrase în lumea filmului și casa de producție o pregătea intens (și periculos) pentru rolul vieții ei. Mi-a plăcut. Și mi-a trezitul apetitul pentru câteva documentare despre Hollywood-ul secolului XX (obiceiurile vechi nu dispar așa ușor hehe), dar despre astea vorbim altă dată.

cover photo: pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.