Un film cu sirene pentru zile ploioase

Mermaids (1990) este filmul pe care-l văd de fiecare dată când nu știu la ce să mă uit.

Cher, Winona Ryder și Christina Ricci sunt cele trei „sirene”, o mamă și cele două fiice ale ei, care își trăiesc viața călătorind dintr-un oraș în altul. Fata cea mică, Kate (Ricci), este o înotătoare desăvârșită, un copil adorabil care aduce mereu un strop de bucurie în casă, în timp ce fiica cea mare, Charlotte (Ryder), este o adolescentă nehotărâtă, inocentă și cu frica lui Dumnezeu.

Cher joacă impecabil. În rolul mamei boeme și rebele, Mrs. Flax, ea și-a crescut fetele într-un mod original, le-a învățat de mici ce înseamnă să fii o femeie liberă și de aceea le oferă mereu libertatea de care au nevoie pentru a se maturiza sănătos. Sfatul ei când fiica adolescentă se îndrăgostește pentru prima dată este „Don’t do something I wouldn’t do. Or don’t do something I would.” Vedem o mamă sinceră, care își încurajează fetele să învețe din greșeli – ale ei sau ale lor.

Coloana sonoră este superbă, în ton cu subiectul filmului și cu povestea personajelor. Celor trei actrițe li se alătură Bob Hoskins, absolut adorabil.

1990-mermaids-poster1

Sursa: http://tinyurl.com/mavtztf

Foarte tare mi-au plăcut și afișele, ale căror headline-uri vorbesc atât despre subiectul filmului, cât și despre caracterele personajelor: „This is our mother. Pray for us.”/ „Mom is many things… Normal isn’t one of them.” 

Când vreți să zâmbiți, uitați-vă la Mermaids.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.