2 filme pentru duminici de nefacut nimic

Nu am vazut multe filme noi in ultimul timp, din pacate. Dar am revazut cateva foarte simpatice care au picat numai bine in doua seri tarzii de duminica. Sunt frumoase, lejere, cu actori buni si povesti care-ti par un pic familiare. De vazut cam o data la 5 ani. 

  1. Poetic Justice – cu Janet Jackson si Tupac Shakur. Am dezvoltat aceasta pasiune pentru Tupac in ultimele doua luni, cam asa, drept pentru care evident ca i-am vazut si toate filmele. Le mai vazusem acum cativa ani (cu exceptia unuia, care oricum nu prea mi-a placut), insa m-am bucurat sa le dau din nou play si sa intru in atmosfera din anii ‘90. Poetic Justice e un film foarte poetic (un pic prea poetic pentru gustul meu), dar frumos si real, pentru vremurile lui si tipologiile de personaje pe care le prezinta. Mi-a placut si de Tupac si Janet Jackson (nu erau ei cel mai fain cuplu, dar s-au gasit bine in filmul asta). Toata povestea se invarte in jurul unei fete, Justice (Janet), care incearca sa-si puna viata pe roate dupa o perioada destul de lunga si nasoala care a cam dat-o peste cap. Si la un moment dat se trezeste in compania lui Lucky (Tupac) si incepe actiunea poetica a filmului. Un fun fact: la filmari, pentru o scena de dragoste pe care trebuia sa o aiba cu Janet Jackson, producatorii i-au cerut lui Tupac sa-si faca analizele ca sa se asigure ca nu are nimic (stiti voi 😉 ). Omul n-a acceptat, pe motiv ca-si face analizele doar daca trebuie sa faca pe bune sex cu ea. Scena cu pricina e foarte compromitatoare, intr-adevar (not really), iar filmul tot poetic a ramas. E bun de vazut cand iti aduci aminte ca Tupac si Janet au jucat si-n filme, nu doar in viata.
  2.  The wild one – daca tot am avut o perioada de “bad boys”, m-am intors si la un original – Marlon Brando in primul lui film, in care este un motociclist suparat pe societate, care ne invata sa ne traim viata pentru lucrurile in care credem si ne aminteste ca geaca de piele merge super bine cu pantaloni negri, mulati pe picior. Am vazut de cel putin 10 ori filmul asta (imi si permit, n-are decat vreo ora si 15 minute, cam asa ceva) si cred ca pentru serile in care chiar simti nevoia sa vezi ceva lejer, dar scris bine si cu niste eye-candy binemeritat, The wild one e o super alegere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.