3 filme de Crăciun pe care aș putea să le văd la nesfârșit

Filmele de Crăciun sunt o pasiune veche de-a mea care câștigă teren în fiecare an, începând cu jumătatea lui noiembrie, cam așa.

Îmi place la nebunie să stau în pat cu un ceai, o ciocolată caldă sau un pahar cu vin, niște popcorn sau biscuiți și să mă uit la un film de Crăciun. Indiferent că e vorba de vreo producție de familie marca Hallmark, sau de vreun blockbuster de la Hollywood, ador să mă uit la filme de Crăciun în care toate personajele își amintesc ce faină e perioada asta și cât de important e să te bucuri de ea. Pentru vreo două ore devin și eu personaj în filmele alea, că nu mi-e deloc greu să mă bucur de Crăciun.

Sunt câteva filme pe care le-am văzut de foarte multe ori (poate chiar prea multe), dar la care mă pot uita oricând, oriunde, cu oricine. Sunt niște povești așa faine, că în alea câteva ore mă pierd complet în film și uit de restul lumii. Cu mine chiar își fac treaba filmele astea. Aș recomanda oricând lista de filme pe care o s-o las aici în continuare, chiar cred că ajută la minte și suflet să le vezi măcar o dată pe an. 

  1. Home Alone 2 – Lost in New York. Când l-am văzut prima dată acum mulți ani, când eram mică și veneau la noi în vizită de Crăciun niște prieteni de-ai mătușii mele, țin minte că nu mă putea dezlipi de canapea și nu exista să ratez măcar o secundă din film. Mă enervau la culme reclamele care mă incomodau fix când filmul devenea mai palpitant. Mi-a plăcut și prima parte din seria Home Alone, dar al doilea film e cel care mi-a intrat în suflet. Când sunt prin Cișmigiu, îmi amintesc de multe ori scena cu doamna cu porumbeii din Central Park. Cred că Home Alone e oricând o super recomandare pentru oricine vrea să intre în spiritul Crăciunului.
  2. Christmas with the Kranks. E perfeeeect. Un soț și o soție care se hotărăsc să „sară peste Crăciun”. Adică să meargă într-o vacanță pe o insulă exotică și să fugă de toate tradițiile și zăpada de Crăciun. Dar le strică planurile fiica lor care îi anunță că vine să petreacă Crăciunul acasă împreună cu iubitul ei. E perfect filmul ăsta, l-am văzut de „n” ori împreună cu frate-miu fiindcă pur și simplu nu ne puteam sătura de el.
  3. It’s a Wonderful Life. Filmul meu preferat de Crăciun dintotdeauna. Și nu doar pentru că e foarte vechi și am o slăbiciune pentru filmele vechi, ci pentru că povestea și James Stewart m-au impresionat până la lacrimi atunci când am văzut prima dată filmul. Pe scurt, un înger îl învață o lecție pe un om de afaceri frustrat și ajuns la disperare, arătându-i cum ar fi fost viața celor din jurul lui dacă el nu ar fi existat. E un film superb, cu actori extraordinari și cu niște sentimente și trăiri cum rar am văzut. Îl super recomand și abia aștept să îl văd din nou anul ăsta.

Astea fiind zise, vizionare plăcută și hai să vedem cât mai multe filme de Crăciun anul ăsta, că tot e sezonul lor.

Home Alone 2:

1d7fa9dfbb77a5e3c3ef3349333d1830 22fb0e14b2185786f7522ba67824b66b db1e6cdf1af75b5bd1a402adca308f62

Christmas with the Kranks:

27e7d7861aaf7ae396e5d5c4faed92cc

It’s a Wonderful Life:

MV5BZjc4NDZhZWMtNGEzYS00ZWU2LThlM2ItNTA0YzQ0OTExMTE2XkEyXkFqcGdeQXVyNjUwMzI2NzU@._V1_SY1000_CR0,0,687,1000_AL_ MV5BZTQ1NWI1MmQtYmY1ZS00M2Q5LWFkMjctMmZiNjNjNmRlYjIzXkEyXkFqcGdeQXVyMjE5MzM3MjA@._V1_SY1000_CR0,0,1358,1000_AL_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.