30 day writing challenge – Day 14 | Filme la care pot sa ma uit de o mie de ori

În sfârșit am un subiect despre filmeee 😊
Și anume, să scriu despre filmele pe care aș putea să le văd de o mie de ori fără să mă plictisesc.
Lista e diversă, așa ca take a look:

1. Mermaids (1990), cu Cher, Winona Ryder, Christina Ricci și Bob Hoskins. Un film atât de frumos despre o mamă singură și cele două fete ale ei care se tot mută dintr-un oraș în altul. E interesant de urmărit nevoia de “settle down” a celor trei, umbrită de frica de normalitate a mamei. Am văzut de foarte multe ori filmul ăsta și am încă seri în care pur și simplu îi mai dau play o dată, pentru că mă relaxează foarte mult.

2. Gone with the wind (1939), cu Vivien Leigh și Clark Gable. Îmi plac mult de tot costumele, îmi place personajul Scarlett O’Hara și povestea construirii relațiilor în alte vremuri.

3. The wild one (1953), cu Marlon Brando. Dă-mi un Marlon Brando la 20 și ceva de ani, cu motor și geacă de piele, și o să mă uit la el până nu mai pot. L-am văzut de ‘n’ ori și tot nu mă satur. E un film relativ scurt, dar cu o poveste așa drăguță și un final atât de simplu și frumos care l-au transformat într-unul din filmele mele preferate.

4. One flew over the cuckoo’s nest (1975), cu Jack Nicholson și Louise Fletcher. Jack e unul dintre actorii mei preferați all time, iar ‘One flew’ unul dintre filmele mele preferate all time. Când l-am văzut prima dată am râs mult și m-am întristat și mai mult. E un film puternic, menținut într-o notă haioasă pentru a te face să înțelegi mai bine povestea fiecărui personaj. L-aș putea vedea oricând, pentru că este pur și simplu perfect.

5. Reservoir Dogs (1992), cu Quentin Tarantino, Tim Roth, Michael Madsen, Harvey Keitel. Îl numeam ‘filmul cu tipii cu nume de culori’. Tarantino e unul dintre regizorii mei preferați (pentru faptul că-și scrie singur scenariile și își alege singur muzica din filme, îl numesc de multe ori chiar regizorul meu preferat). Iar la ‘Reservoir Dogs’ m-aș putea uita fără oprire – ador cam fiecare scenă și dialog al personajelor și mă uit cu ochi mari la tot ce se întâmplă pe ecran încă din primul minut. Filmele lui Tarantino mă motivează întotdeauna să scriu mai mult și mai des și din cauza asta am o slăbiciune pentru tot ce înseamna el.

Astea cinci au fost top of mind când am citit tema. Mai sunt filme la care m-aș uita oricând am ocazia (Some like it hot, Tebel without a cause, Breakfast at Tiffany’s, Mulholland Drive) – da, majoritatea sunt filme americane vechi. O să încep să scriu iar despre filme, un pic mai des ca până acum, pentru că tema asta mi-a trezit un pic dorul de povești și personaje.

Sursă photo: Pinterest <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.