Din toate motivele astea (si multe altele) îmi place toamna de mor

A venit toamna și e cel mai bun lucru din mintea mea acum. Ador toamna, am o mulțime de declarații de iubire pentru ea, e perioada puloverelor peste tricou, tenișilor, culorilor calde, cafelei cu sirop de dovleac (o ador și pe asta), zilelor mai scurte și nopților mai lungi, weekendurilor mai răcoroase în care o să ne plimbăm ca romanticii printre frunze colorate și o să stăm în așternuturi portocalii să ne uităm la tot ce mai e pe Netflix și la filme vechi, din alea alb-negru, cum îmi plac mie de mor.

Toamna e și anotimpul recunoștinței (stabilit mai ales de americani prin Ziua Recunoștinței din noiembrie), dar eu cred că recunoștința nu depinde de un anotimp, în fiecare zi trebuie să fim recunoscători, că așa e normal și sănătos.

Toamna mai e și anotimpul perfect pentru noi începuturi – începe școala, se schimbă vremea, unii oameni își schimbă jobul după concediul de vară, studenții se mută în orașe noi, e un nou început pentru ei.

Din toate motivele astea (și multe altele), îmi place toamna de mor și, în fiecare an, încerc să mă bucur cât mai mult de fiecare zi a ei. Încerc să beau cafea cu sirop de dovleac, de câțiva ani încoace mănânc chiar și plăcintă de dovleac, abia aștept să pun mâna pe niște must de casă făcut de bunicul sau adus de bunica de nu știu unde, am grijă să-mi aprind lumânări parfumate “de sezon” în fiecare seară și să merg cât mai mult pe jos pentru că îmi place de nu mai pot aerul de toamnă.

Am intrat oficial în al treilea weekend al lui septembrie și eu sunt în metrou, mă duc spre interviurile pentru programul de voluntari pentru EURO 2020 și mă bucur că m-am trezit cu o stare bună azi. Cred că o să fie un weekend bun, colorat, de toamnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.