Emoțiile sunt absolut normale, hai să nu fugim de ele

Am experimentat multe emoții în ultimele zile. Ca să-mi dau seama, încă o dată, că emoțiile trec, nu rămân cu noi pentru totdeauna și chiar ne ajută să creștem, să învățăm, să simțim mai bine unele lucruri.

Ieri l-am dus pe pisoiul nostru la castrat. A fost o experiență. Mi s-a părut așa ciudat și așa emoții am avut când am văzut cât de amețit a rămas săracul după anestezie, că am rămas toată ziua cu el acasă și i-am urmărit toate mișcările. A fost prima mea experiență de genul ăsta, am învățat din ea.

Tot ieri am pus la cale un plan cu prietena mea Cristina, să-i facem mamei mele niște etichete simpatice pe care să le pună pe borcanele cu dulceață. Mamei îi place foarte mult să facă dulceață și își dorește să facă din ce în ce mai multă și poate chiar să pună bazele unei mici afaceri cu asta. E la început, dar cu pași mici o să facem ceva fain. Multe emoții și aici.

Nu în ultimul rând, am condus ieri pentru prima dată în câteva săptămâni, am făcut niște mici gafe, am avut mega emoții, dar m-am descurcat până la urmă și mi-am mai recăpătat un pic încrederea în mine și după experiențele de condus de ieri.

Mă simt într-o perioadă foarte aglomerată și cu multe griji pe toate planurile, iar asta mi-a ocupat mare parte din ultimele luni, inclusiv din ultimele multe weekenduri. Totuși, cum mi-am tot repetat de-a lungul timpului, indiferent cât de greu îmi e și câte griji aș avea, îmi amintesc să-mi fac mici plăceri și să mă bucur de momentele cu mine și cu cei apropiați.

În rest, îmi fac planuri (astea n-o să dispară niciodată) și aștept momentele oportune să le și pot pune în aplicare.

Până atunci, îmi tot amintesc că emoțiile sunt ok, sunt constructive și ne mai urcă niște trepte în viață. Grijile aduc cu ele emoții în plus, e normal, dar suntem mari, putem să supraviețuim unor griji și poate reușim chiar să ne băgăm picioarele și să ne bucurăm un pic de ele, că-i ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.