Filme, seriale si documentare de vazut seara sau oricand

N-am mai scris de ceva vreme despre filme și seriale pe care le-am văzut, așa că azi las o mini-listă aici, pentru că am găsit câteva lucruri care mi-au plăcut mult.

Documentare

27 Club – Gone too soon

E un documentar despre cântăreții care au murit la 27 de ani și care au dat naștere unui așa numit “club” al celebrităților care s-au dus prea repede. De la Janis Joplin, la Amy Winehouse, documentarul spune poveștile membrilor acestui “club” și ce semne au dus la morțile lor. Îl găsiți pe Netflix, are o oră și un pic.

 

Josef Fritzl – The story of a monster

Am găsit pe Netflix documentarul ăsta și, cum am fost dintotdeauna curioasă să aflu poveștile dramatice ale criminalilor în serie, i-am dat play. E o realitate dureroasă ce am văzut acolo și o poveste foarte urâtă a unei familii disfuncționale. Iar Fritzl, personajul central din toată povestea asta, a fost un coșmar, din păcate, foarte real. Dacă sunteți curioși, tot documentarul durează cam o oră.

Seriale

13 Reasons Why

Am terminat luna trecută primul sezon și acum mă pregătesc să-l văd pe al doilea. Mi-a plăcut. E vorba de o adolescentă care se sinucide din cauza faptului că se simte singură, neajutorată, tristă și îndepărtată de toți oamenii care i-ar putea fi vreodată apropiați. Înainte să se sinucidă înregistrează 13 casete pe care povestește motivele pentru care a luat decizia asta. La primele episoade m-a cam plictisit, recunosc, dar apoi i-am mai dat o șansă și m-a prins, m-am uitat la restul episoadelor în câteva zile. Acum sunt curioasă de sezonul doi. Serialul e pe Netflix.

Riverdale

E despre un grup de adolescenți care trec prin tot felul de drame și întâmplări care-i îndepărtează sau apropie unii de alții. Poveștile sunt dramatice și, pe alocuri, cam prost jucate, dar i-am dat mai multe șanse ca să nu îl las văzut pe jumătate. Mi-a plăcut primul sezon mai mult decât al doilea. E tot pe Netflix.

La Casa de Papel

E super bun, spaniol, cu o poveste curajoasă și personaje foarte fain construite. Actorii nu sunt dintre cei mai cunoscuți (cel puțin eu nu-i știam înainte de serial), dar joacă foarte bine și ți se face rapid drag de câte unul dintre ei. Pe scurt, un grup de jefuitori intră în Monetăria Regală a Spaniei. Pentru că vor să facă bani. Și evenimentele prin care trec te țin cu sufletul la gură la fiecare episod. Tot pe Netflix îl găsiți.

Recomandare de Film

Perfect Strangers (Paolo Genovese, 2016)

Mi-a super plăcut! Mi-a redeschis apetitul pentru filmele europene. Totul se petrece în jurul unui grup de prieteni care se strâng într-o seară la masă. Și în seara aia se gândesc ei să joace un fel de joc în care trebuie să citească fiecare dintre ei cu voce tare orice mesaj primesc pe telefon și să pună pe speaker orice apel primesc. Lucrurile iau o întorsătură interesantă la un moment dat, când își dau seama că își cam ascund lucruri unii altora. Foarte bun filmul.

Cam asta e lista de azi. Mă bucur că luna asta chiar am văzut mai multe documentare și seriale și am ce povesti. Mai am destule pe listă și încerc să recuperez în fiecare lună câteva.  Weekend-ul ăsta e prelungit, deci sunt optimistă că o să-mi fac mai mult timp pentru vizionări de filme și seriale, dar și câte un documentar pe ici, pe colo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.