Film de duminică: It Happened One Night (1934)

Am văzut It Happened One Night în liceu, într-o vacanță de iarnă. Căutam un film vechi și, cum mă uitam eu prin diverse topuri de pe Imdb, am dat peste el. Și a rămas pe un loc frumos în al meu top 5.

Clark Gable și Claudette Colbert se întâlnesc din întâmplare într-o noapte, într-un autobuz. Întâmplarea face că Ellie (Colbert) este o tânără bogată, care fuge de acasă exact în momentul în care Peter (Gable), reporter fiind, are nevoie de o poveste bună ca să-și marcheze cariera de jurnalist. Când își dă seama cine e tânăra pe care tocmai a cunoscut-o, Peter stă ca un adevărat gentleman cu ea (sau ca un adevărat jurnalist), în aventura care o așteaptă departe de confortul casei sale.

it-happenedonenight

Sursa: http://tinyurl.com/ka945mg

Filmul e regizat de Frank Capra, geniul din spatele unor capodopere precum It’s a Wonderful Life, Arsenic and Old Lace (cu simpaticul Cary Grant), sau Mr. Smith Goes to Washington.

It Happened One Night a luat cele mai importante 5 premii Oscar: Best Picture, Best Actor in a Leading Role, Best Actress in a Leading Role, Best Director și Best Writing, Adaptation.

it_happened_one_night_5_gable_colbert

Sursa: http://tinyurl.com/mc572dp

Am mai văzut filmul de câteva ori după liceu. Câte i-ar fi lipsit cinematografiei fără filmele astea din prima jumătate a secolului XX. Tare mă bucur că știm azi It Happened One Night. Unul dintre filmele de referință ale cinematografiei universale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.