Am mai crescut și mi-am dorit să mă fac producător de film.

În noaptea asta sunt Oscarurile sau, după mine, cea mai faină noapte după noaptea de Crăciun.

De când eram mică am fost fascinată de industria asta a cinematografiei, un pic arogantă și foarte glamorous. Mă gândeam oare cum o fi pe platourile de filmare, în noaptea premierei și în toate emisiunile alea gen The Tonight Show, în care mergi să-ți promovezi cel mai nou film.

Am mai crescut și mi-am dorit să mă fac producător de film. Scopul era foarte simplu: să iau cel mai mare premiu, Oscarul pentru Best Picture. Încă nu m-am lăsat de idee, stați liniștiți.

De câțiva ani mă trezesc în toiul nopții ca să nu pierd nimic, de la covorul roșu, la bâlbâielile și emoțiile de pe scenă. Am citit cam tot ce am prins despre istoria Academiei, despre filmele care au luat premii încă de la prima ediție a ceremoniei, despre actorii și actrițele care au făcut impresie și istorie. Atât de mult îmi place industria asta, că datorită ei și a lucrurilor pe care le-am citit am învățat ce înseamnă să ai o pasiune. Deși nu implică efort fizic, cine știe ce bătăi de cap sau cine știe ce talent, nimic pe lumea asta nu-mi place mai mult decât să văd filme și să vorbesc despre ele.

Așa că, în noaptea asta here we go again – a 89-a ediție a Premiilor Oscar are loc diseară la Dolby Theatre, în Los Angeles. Nu o să fac predicții anul ăsta, am vorbit deja destul despre criteriile pe baza cărora se iau premiile și unii dintre prietenii mei nu mă mai suportă.

Tot ce vreau sunt discursurile lui Casey Affleck pentru Best Actor (da, deși un individ cam porc și greu de înțeles, a fost minunat în Manchester by the Sea, care în continuare rămâne filmul meu preferat de anul ăsta) și al Violei Davis (pe care pur și simplu o ador  și care, deși putea foarte bine să intre la Leading Actress pentru Fences, va fi anul ăsta Best Supporting Actress, fiindcă e cam greu s-o bați pe Emma Stone în categoria principală).

Vedem mai încolo cine ce ia, dar, oricare ar fi rezultatele, ghiciți câte sute de materiale minunate și perfecte de citit vor apărea mâine pe toate canalele și platformele posibile? Adică exact ce aștept eu, mai multe materiale de citit despre industria asta puțin arogantă dar foarte glam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.