O zi lungă și o recomandare pentru zilele următoare: Bucharest Jewish Film Festival

În seara asta sunt foarte, foarte adormită. La modul ciudat de adormită, nu prea înțeleg de ce, că am dormit destul de bine în ultimul timp. În fine, seara a devenit și mai bună iar eu m-am simțit și mai plictisitoare și fără viață atunci când mi-a scris mama că ea și tata sunt la un concert. Un concert de care știam, evident, dar de care se pare că am uitat în ultimele zile. E totul bine acolo, să știți, se super distrează, au mâncat, au băut, acum ascultă muzică și se simt foarte bine.

În fine, revenind la ziua de azi, a fost una plină, dar frumoasă și cu o activitate de care îmi era dor și de care nu m-am mai bucurat de mult timp. Și anume, în ultimele câteva săptămâni am putut să contribui alături de colegele de la MSL The Practice la organizarea și comunicarea Festivalului de Film Evreiesc (Bucharest Jewish Film Festival), un eveniment deosebit, cu povești incredibile și organizat de niște oameni extraordinari, pe care tare mă bucur că am avut ocazia să îi cunosc.

Astăzi a avut loc deschiderea festivalului, iar în următoarele trei zile puteți vedea câteva filme super interesante, care ilustrează minunat cultura evreiască din România și din întreaga lume. Vă las în continuare programul și vă încurajez și invit cu super drag să mergeți să vedeți măcar unul-două dintre filmele din program. Nu o să vă pară rău, ba chiar o să vă bucurați vizionându-le 🙂 

Festivalul de Film Evreiesc (Bucharest Jewish Film Festival) | 14-16 decembrie 2018

SEARA #2 – 14 decembrie (Cinemateca UNION)

• 16:00 – 17:45: „A Dispatch from Reuters” (1940, SUA; 90’), având în rol principal actorul de origine română Edward G. Robinson, la aniversarea a 125 de ani de la nașterea acestuia.
• 18:00 – 19:15: „The Museum” (2017, Israel; 74’), în regia lui Ran Tal, regizor independent laureat al Premiului Ophir, în cadrul Jerusalem Film Festival Volgin Award, ale cărui documentare redau cu mare acuratețe realitatea israeliană printr-o perspectivă social-istorică. În data de 14 decembrie, regizorul Ran Tal va fi prezent la proiecția filmului din cadrul Festivalului de Film Evreiesc din București.
• 20:00 – 21:30: „Laces” (2018, Israel; 98’), în regia lui Jacob Goldwasser. România este prima țară în care filmul va fi prezentat în afara Israelului.

SEARA #3 – 15 decembrie (Cinemateca UNION)

• 17:00 – 18:30: „A Language Fading, A Fading Cuisine” (2017, Turcia; 60’)
• 19:00 – 20:30: „Back to Berlin” (2018, Marea Britanie; 79’)

La finalul peliculei „Back to Berlin”, publicul va avea ocazia de a-l cunoaște pe Maximilian Marco Katz, unul dintre protagoniștii filmului, într-o sesiune de Q&A.

SEARA #4 – 16 decembrie (Cinema EFORIE)

Festivalul de Film Evreiesc București se încheie pe 16 decembrie. Seara de gală, prezentată cu sprijinul Ambasadei Canadei, se deschide cu spectacolul ansamblului de dansuri israeliene ”HORA”, urmată de proiecția:

• 19:00 – 20:00: „CHEWDAISM: A Taste of Jewish Montreal” (2018, Canada; 61’); regizat de Jamie Elman și Eli Batalion.

Cei doi regizori alcătuiesc duetul creativ YidLife Crisis, sub umbrela căruia au câștigat în 2017 premiul IAWTV pentru cel mai bun web-serial ce tratează teme evreiești, au fost nominalizați la 4 Canadian Screen Awards (Premiile Oscar și Emmy Canadiene, combinate) și au fost selectați de două ori în cadrul ghidului Slingshot Guide for Most Innovative Jewish Organizations.

Vă recomand cu drag să mergeți în serile următoare la Festivalul de Film Evreiesc. Iar acum îmi voi încheia și eu seara, dar nu înainte să vă zic că ai mei sunt bine, tocmai mi-a scris mama că e pauză la concert și beau câte o ciocolată caldă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.